Co dělat, když vás trápí chronická bolest hlavy

Asi každý z vás ví, jak je to nepříjemné, když vás z nenadání rozbolí hlava. Pokud je bolest mírnější, většinou postačí vzít si prášek proti bolesti, a po chvilce je po problému. Pokud jsou ovšem bolesti nesnesitelné, léky ani osvědčené rady nezabírají, je potřeba se zamyslet, kde může být příčina. Těch totiž může být mnoho, pokud vás ale postihla chronická bolest hlavy, měli byste navštívit lékaře.
Primární bolest hlavy výrazně snižuje kvalitu života pacientů. Pacienta na životě sice neohrožuje, ten ale musí svůj život podřizovat sužující, ostré a neúnosné bolesti, která dokáže nepěkně potrápit a zkazit nejeden den.
bolesti hlavy muži
Příčiny bolesti hlavy:
·         migréna
·         tenzní bolest hlavy
·         přepracování
·         práce u počítače
·         stres
·         porucha dynamiky krční páteře
·         viróza
·         dehydratace
·         vysoký krevní tlak
·         trauma
·         mozkový nádor
·         špatné držení těla
·         porucha oběhového systému
Chronických bolestí hlavy je mnoho druhů. Pokud vás tedy často trápí bolení hlavy, měli byste poznat její příčinu. Jedině tak se budete moci bolesti zbavit!
Primární bolest hlavy dnes lékaři označují za civilizační chorobu. Pokud se u vás jedná o bolest hlavy z napětí a stresu, uděláte nejlépe, když změníte svůj životní styl. Vyhýbejte se zbytečnému psychickému vypětí, zařaďte klidový režim a aktivní pohyb, který vám dobije baterky, a upravte si jídelníček tak, abyste jedli zdravě.
Pokud má bolest hlavy jiné příčiny, měli byste je začít řešit, protože by pro vás mohly být nebezpečné. Často totiž souvisí s poruchami metabolismu či jiným vážným onemocněním.
ruka na čele
Bolest hlavy si nechte vyšetřit!
Pokud se vám bolest hlavy často opakuje, někdy i několikrát do měsíce, měli byste tento problém konzultovat se svým lékařem. Ten vám dopomůže k určení správné diagnózy, a to pomocí sedimentace, biochemického vyšetření krve, krevním obrazem nebo i rentgenem lebky.

Previous post Třtinová melasa
Next post Nalíčené rty dodávají sebevědomí