Co dělat, když se nám ztratí mobil

Mobilní telefony se staly běžnou součástí našich životů. Avšak s jejich postupným zmenšováním a snižováním váhy se stále častěji stává, že jej nechtěně někde vytrousíme, případně jiným způsobem ztratíme. To je však také velmi nepříjemné, neboť vzhledem k tomu, že u chytrých telefonů jde prakticky o počítač, máme na něm často uloženy velmi citlivé údaje.

 

Samozřejmě jej naprostá většina z nás má zabezpečený, ať už pomocí PIN kódu, rozpoznání tváře nebo otisku prstu, ovšem žádné z těchto opatření není stoprocentní. To znamená, že případný zloděj či nálezce může relativně snadno zjistit vše, co zde máme uloženo, včetně telefonních čísel našich příbuzných a přátel.

 

Je tedy jasné, že pokud jej ztratíme či nám jej někdo ukradne, způsobí nám to spoustu problémů. Rozhodně se tedy vyplatí jim předcházet, případně se snažit zamezit tomu nejhoršímu, pokud se už něco takového stane.

 

klasický mobilní telefon

 

Tím prvním, co můžeme udělat, je to, že si jej dobře zabezpečíme výše uvedenými způsoby. Nejlepší je kombinace dvou či více, kterou nebude pro případného zloděje tak snadné překonat. Díky tomu alespoň ochráníme data, která na svém mobilu máme uloženy.

 

Dále je zde také možnost dálkového sledování, kdy si přístroj propojíme s programem v počítači a pomocí GPS můžeme kdykoliv zjistit jeho polohu. Tak jej v případě ztracení můžeme rychle bez problému najít.

 

Bohužel, ani tyto postupy nejsou stoprocentní zárukou. Problém je v tom, že zloději obvykle přístroj vypnou, čímž znemožní jeho lokalizaci, vyndají SIM kartu a následně jej prodají někde v bazaru. A v takovém případě je jeho nalezení prakticky nemožné.

 

mobilní telefon se silným zabezpečením

 

Rozhodně je tedy mnohem lepší snažit se krádeži či ztrátě předejít. A existuje hned několik tipů, jak šance, že se něco takového stane, snížit.

 

V první řadě bychom jej měli vždy, když jej zrovna nepoužíváme, mít v zavřené kapse či kabelce. Tak zabráníme jeho vypadnutí a či rychlé krádeži. Také bychom ji nikdy neměli spouštět z dohledu. Jen tak si svůj majetek spolehlivě ochráníme.

Previous post Jaký dárek koupit novopečené mamince
Next post Udělejte si domácí fitko